Deelnemerslijst

Rabarbershop.nl

De teelt van en handel in sneeuwklokjes en rabarber vanuit Heemskerk begon in de jaren '40 door Cor Tijms. Als vertegenwoordiger/teeltadviseur van groentezaden bij de firma Rijk Zwaan kwam hij door heel Nederland en leerde hij bij al zijn klanten iedere dag weer hoe het wel en niet moest. Met deze wijsheid begon hij naast zijn baan in de teelt en handel in sneeuwklokjes en later in rabarber, knolselderij en pioenrozen. Zijn zoon Jaap Tijms begon op vroege leeftijd naast zijn opleiding op de landbouwschool, met het huren van stukjes grond en daar verbouwde hij diverse gewassen. Dit ging hem goed af en de stukken grond werden groter en de teelten diverser, allerlei soorten groenten van augurken tot waspeen teelde hij op de mooie zandgronden. Later begon hij ook bloemen te kweken en streek uiteindelijk in 1970 met zijn vrouw neer aan de Duindoornweg te Heemskerk om van hieruit hun bedrijf voort te zetten.

Mooie en goede jaren in de teelt van lelies, tulpen, irissen en vele andere bloembollen en groenten deden het bedrijf flink expanderen. Hij kocht vele percelen grond bij om zijn bedrijf te laten groeien. Eind jaren 90 kenterde de diverse teelten en Jaap en zijn vrouw zagen dat op tijd aankomen, hij verkleinde zijn bedrijf en ging zich toeleggen op de teelt en verkoop van rabarber en sneeuwklokjes waarmee zijn vader al decennia eerder mee was gestart.

Rond 2008 begon zijn zoon Marcel de producten te verkopen op markten en via internet nadat hij zijn diverse winkels en werkzaamheden in de detailhandel had beeindigd. Anno 2015 werken Jaap en Marcel samen om de rabarber, sneeuwklokjes, daslook en overige producten zo goed mogelijk te laten groeien en uiteindelijk te leveren bij hun diverse en internationale klantenkring, zowel groothandels, tuincentra, kwekers en particulieren. De vierde generatie staat al regelmatig in schuur en op het land om zijn steentje bij te dragen.